30 januari 2009

Tvingas ta en liten scrappaus

Har inga framkallade bilder hemma. Så nu måste jag pausa lite tills jag har beställt nya. Och det ni, det är ett projekt i sig! Hur bestämmer man sig vilka bilder man ska ha av alla de hundratals man knäpper på en månad? Och sen ska man helst photoshoppa dem lite... för det måste man ju, eller hur? Lite iaf... En "liten" nackdel med den digitala världen.

Har några månader av Linneas liv att ta igen när jag inte började scrappa direkt när jag fick första UL-bilden. Men samtidigt är jag grymt sugen på att scrappa nuet. Det händer lite roligare saker nu. Tror nog att de första månaderna kommer att fortsätta att vänta. För visst måste man bara scrappa såna här gulliga bilder?

Man behöver verkligen inga leksaker när man har upptäckt sina goda fötter!

28 januari 2009

LO till Pysselgården

Jag tycker det är riktigt kul att scrappa små bildserier. På Pysselgården har de just nu en skissutmaning med just en bildserie, så jag hakade på.

Vet inte riktigt vad det är med den som gör mig lite missnöjd. Den känns lite platt på nåt sätt. Lite tråkig... hm... kanske borde ha använt rött som accentfärg istället för den mjuka rosa. Funderade på det, men jag hade inget rött hemma och inga scrapaffärer nära och... ja... då blev den så här... Ibland kanske det är bättre att låta en LO vila tills man har de rätta grejerna, men då skulle väl albumet förbli tomt.

Aja, så här blev den iaf.

Ju mer jag tittar på den nu när jag har den här bilden framför mig, desto mer gillar jag den. Vem vet, snart kanske den blir en favorit också. Linnea är iaf supersöt på de här bilderna! :-)

27 januari 2009

Bananas are for monkeys...

...and breastfeeding women....

I fredags ringde jag till min man och bad honom köpa lite bananer till mig på vägen hem från jobbet. Han kom med en jättepåse. Fyra och ett halvt kilo bananer! "Mäh, du behöver ju inte överdriva. De blir ju bara dåliga", sa jag otacksamt (ja, jag kan vara lite odräglig ibland... skyller även det på den påtagliga sömnbristen...).

Det var fredag eftermiddag det. Nu, fyra dagar senare, ligger det en ensam liten banan kvar på fruktfatet. Och den har inte hunnit få mer än några få små prickar... Ja ni, ni får göra matten själva...

Så.. Please, don't eat my bananas...

26 januari 2009

Rapport från scrapvärlden

Jag har gjort, enligt mig, min finaste LO nånsin! :-) Men den är till skisstävlingen på Allt om scrap och då får den inte bloggas än. Suck.. Jag som sååå gärna vill visa upp den :-)

Jag har scrappat en av mina favoritbilder. Hade tänkt vänta med den tills jag har blivit lite duktigare, men sen så ville jag så gärna scrappa den här skissen. Lite dåligt med framkallade bilder hemma så då fick det bli den... Puh, gissa om jag var nervös när jag höll den i handen! Som att hålla i nåt heligt :-) Inte så konstigt... Bilden förevigar ett speciellt ögonblick. Linnea ligger i sin pappas famn för första gången. Längtar efter att få dela den med er!

25 januari 2009

Kärlek är...

...när man hela natten kämpar med att hålla tillbaka hostan och med att så tyst som möjligt snyta en rinnande näsa för att inte väcka/skrämma sitt barn.

Varning för att den här typen av kärlek kan hålla dig vaken hela natten.

24 januari 2009

Kärlek är...

...när han går ut i blåst, regn och rusk med barnvagnen för att jag ska få en liten stund för mig själv.

Kärlek är också när jag då tar en del av min dyrbara egentid för att skrubba rent badrummet.

Kärlek är visst som vackrast när den är ömsesidig.

Två ingenjörer och en bebis

Idag har vi varit utan internet större delen av dan. Min stackars man har vänt ut och in på hela datorn, routern och allt annat jox som hör den trådlösa världen till. Det måste vara fel på det integrerade nätverkskortet. Vår fina, (dyra), nya bärbara... Redan? Imorgon skulle han minsann gå tillbaka med "skiten"...

Ett sista försök bara (efter att ha installerat om hela dumburken)... "Va? Det funkar nu ju..." Hurdå? Ser honom tappa hakan... rör fingret över den lilla blåa lysande ikonen som signalerar "trådlöst"... ikonen är visst en knapp också... tryck... den blir röd... tryck... den blir blå igen... trådlöst av... trådlöst på...

Två ingenjörer.. DATAingenjörer dessutom....

Vilken tur att han inte åkte tillbaka med "skiten" imorgon. Han hade då säkert fått köra med klassikern "Oj, jag är nybliven pappa... du förstår... jag är trött..."

23 januari 2009

Mitt lilla scrap-bagage

Som sagt, jag har inte hållit på med scrapbooking speciellt länge. Började nån gång efter årsskiftet. Men några layouter har jag med mig i bagaget.

"Kämpe" är min allra första LO. Den handlar om en liten Linnea som inte alls gillar att ligga på magen. Jag hade skissat på den i väntan på mitt paket från Scrapperiet. När jag sen såg de vackra Maja Design papprena irl, föll allting på plats. Älskar verkligen serien "Carina". Verkligen mina färger!


"Nyvaken" gjorde jag med Pink Paislee's fina "Spring Fling". Tyckte de färgerna passade superfint till Linneas blå-gröna grobag. LO:n handlar om hur mysig Linnea är när hon är nyvaken och hur det ger mig ork att stiga upp kl. 5 på morgonen. Dag efter dag...


Ibland känns det som att det enda Erik och jag gör på dagarna är att leta efter Linneas strumpor. Hon är bäst på att sparka av sig dem! Det var jag självklart tvungen att föreviga på bild. Så blev "Lilla strumpan åker av igen" till. Här försökte jag tänka horisontellt. Papper är Making Memories "Animal Crackers Ella". Första gången jag såg en bit av punchinella tänkte jag med en gång - en massa små hål, då måste jag testa att trä ett snöre igenom dem :-)

Nästa LO är en av mina favoriter hittills. Dels för att jag verkligen blev nöjd med själva designen, dels för att jag älskar den bilden på mig och Linnea. Hon har mer eller mindre levt på min axel de första månaderna när hon hade kolik. Papper är Making Memories "Noteworthy". Chipboard bokstäverna till titeln målade jag med nåt så enkelt som fingerfärg. Hade inget annat hemma :-) Sen chalkade jag dem lite med Chestnut Roan. Här har jag även för första gången testat att använda en edge scraper. Det blev snabbt en favorit! En detalj jag är väldigt nöjd med är det lilla bruna hjärtat jag har broderat i spetsen. Själva spetsen och bruna snöret är kvar från våra bröllopsdekorationer. Texten "sover du bäst" är skriven med "Tiny Alpha" från Making Memories. Älskar verkligen att använda pyttesmå bokstäver!


"Ditt 1:a bad" gjorde jag till Hobbyhusets skissutmaning. Igen, vackert papper från Maja Design. Det blåa bakom bilderna är baksidan på ett Daisy Bucket Designs "Playful Petals" papper. Blommor har jag klippt ut från samma Daisy Bucket Designs papper och pimpat dem med lite rosa färg och bruna brads. Är lite försiktig med att använda blommor. Är rädd att det ska bli för mycket. Den här blev iaf pappa Eriks favorit hittills :-)

Min senaste LO är "Vår korta men mysiga lässtund". Jag surfade på ett LO för ett tag sedan som jag gillade väldigt mycket och bestämde mig för att försöka lyfta det. Jag har använt Daisy Bucket Designs "Playful Petals" papper och en vass kniv. Tycker det är kul att skära i papper och på så sätt skapa nya dimensioner.

Tack för titten! Hoppas du gillar nåt av det jag gjort hittills! Själv längtar jag efter att få sätta fingrarna i nåt nytt... så fort Linnea tillåter det så...

Jag är väldigt mycket "nybliven"

Ja ni, jag är en nybliven mamma, en nybliven scrappare och nu också en nybliven bloggare.

Då kan man undra vilken del av mig själv jag har lagt på hyllan för att kunna bli allt det där nya. Har själv funderat på det... En liten del av "vännen Alex" har nog tagit paus. Det kan jag skämmas lite för. Sen jag blev mamma har jag knappt ringt till mina goa vänner. Då förstår ni säkert hur ofta jag har träffat dem... ja... precis... Men den största uppoffringen har nog "jobbnarkomanen Alex" gjort. Och den filuren saknar jag inte så där värst mycket. Tänka sig att en av ens profiler kan ge vika för hela tre nya! Mycket rikare jag har blivit!

Men sen "jobbnarkomanen Alex" försvann har min hjärna känts lite understimulerad. Det blev dock lite bättre sen jag fann scrapbooking. På det sättet får min kreativitet lite tillfredsställelse iaf. Vissa skulle kalla scrapbooking för hobby, men jag kallar det ofta för terapi :-)

Min mamma-profil tar väldigt mycket plats. Scrapparen i mig kämpar om lite tid och då och då lyckas hon. Vi får se hur mycket uttrymme bloggaren kommer att få. Kan inte lova speciellt frekvent uppdatering av bloggen, men jag ska försöka.

Förresten, hur länge tycker ni att man får kalla sig för "nybliven"? Jag menar, att jag är nybliven bloggare är det ingen tvekan om. Scrappa har jag inte ens gjort i en månad, så visst. Mamma har jag faktiskt varit i snart fem månader! Men jag brukar fortfarande kalla mig för "nybliven". Senast jag missbrukade det som ursäkt var förra veckan hos tandläkaren. "Jag skäms verkligen. Jag har inte använt tandtråd på jättelänge. Jag är nybliven mamma förstår du... jag hinner inte..."

Han nickade förstående men tyckte ändå att jag borde prioritera mina tänder... så klart... lätt för honom att tycka...