28 februari 2009

Till min älskade syster

Från hela mitt hjärta!

För ett tag sen fick jag en rolig utmaning från min lilla syster. Jag fick en bild på oss från när vi var små. Jag fick tre vackra Maja Design papper. Och jag fick en ram som LO:n ska få plats i. Den var självklart inte 30x30 utan ca 24x30, vilket antagligen var den största utmaningen. Sen så skulle den så klart passa in i hennes vackra, romantiska, shabby chic inspirerade hem. Gissa om jag blev glad! Glad och lite nervös.. Har aldrig skapat nåt för nån annan än mig själv.

Jag har inte haft så mycket scrap-ro den senaste tiden så det har blivit en del småduttande varje dag. Igår kväll fick jag äntligen sätta mig med LO:n en längre stund och lägga ner själen i den. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att syrran kommer att gilla resultatet. Hoppas att den alltid kommer att få stå framme och inte vara nåt hon plockar fram när jag kommer på besök för att inte göra mig ledsen :-)

Här kommer det syrran - från mig till dig, min bästa vän.

Ett hjärta till mitt hjärta. Jag har klippt ut det i tjock kartong och limmade på lite spets och papper.

En blomma till min blomma.

"En syster är en vän för livet". Det vet du syrran - då, nu, för alltid.

De små bokstäverna har jag gjort själv av samma randiga Maja Design papper. Det var superenkelt! Skrev ut dem från datorn och hade dubbelhäftande tejp bakom innan jag klippte dem. Typsnittet är Antique Type. Jag valde att ha med svarta ramen för att bryta av lite. Ordet "syster" tyckte jag syntes lite dåligt, plus att jag ville ta upp det röda från fotot, så jag duttade dit lite rött bling. Det var nog det pilligaste jag gjort hittills! Men vad gör man inte ;-) För att balansera LO:n lite satte jag samma bling uppe i högra hörnet också.

Nästan lite av en antiklimax nu när LO:n är färdig. Hoppas du gillar den syrran! Den väntar på dig här i Stockholm! Skynda dig hit! Med den följer världens största kram!

Tack för titten!

25 februari 2009

Jag hinner inte med nånting...

...och åndå gör jag ingenting!

Hur går det ihop?

Skulle vilja scrappa lite. Skulle behöva städa. Skulle vilja planera Linneas dop. Jag vill lägga ner lite mer tid på detaljer kring dopet. Fina detaljer kommer folk ihåg...

Istället sitter jag nu med tandborsten i munnen vid datorn. Passar på och slänger iväg några ord innan jag går ut med lilltjejen. Vi ska på promenad så hon får sova lite innan hon ska träffa läkaren. 6 månaders kontroll + vaccin. Hoppas vi slipper feber den här gången...

Ska bli spännande att se hur mycket hon väger nu! Min rygg, mina armar och mina axlar säger mig att hon har fortsatt att gå upp väldigt bra.

Hoppas jag kan visa upp nåt fint för er snart! Jobbar med min lilla systers utmaning.. 5-10 minuter om dan, men ändå.. det är ungefär det jag lyckas få till... :-)

Ha det bra du som läser!

23 februari 2009

Gnugga, gnugga, gnugga

Ser du den fina vinröda blomman inne i slitna ramen på LO:n här nedanför? Oj, oj, oj... den har jag svurit mycket för...

Jag har ju sett fram emot att testa en gnuggis. Det blir så himla fint, har man ju sett inne hos alla duktiga scrappare. Så när jag skulle göra den här LO:n var jag glad som ett litet barn - äntligen ska jag få gnugga lite! Och jag gnuggade. Och gnuggade. Oj vad jag gnuggade! Ingenting! Vilket skräp jag har köpt!!! Eller? Är det skräp? Gör jag rätt? För hur svårt kan det vara att gnugga?

Erik fick hjälpa till. Och han gnuggade. Och gnuggade. "Ska man verkligen gnugga den här?" "Klart man ska!" Han konstaterade lugnt att det var skräp jag hade köpt.

Min mamma var på besök då. Så hon fick också hjälpa till att gnugga. Och hon gnuggade. Och gnuggade... Jag började ge upp hoppet om min fina gnuggis. Den kanske har lyckats bli torr och dålig?

Jag kanske ska ta med lite av den transparenta bakgrunden och limma den istället... hmmm.. vänta lite... transparent bakgrund - transparent - transparency! Visst finns det nåt som heter så i den här underbara scrap-världen? Gick in på ScrapAddicted där jag köpt den ifrån - visst, det står klart och tydligt "Mellow Pretty Transparency". Ja, kände mig som en idiot! Vad jag har gnuggat! Och inte bara jag! Jag har tvingat andra att gnugga! Och det är inte ens en gnuggis!!!

Suck... inte mitt fel... för det finns så himla många "coola" saker och uttryck i den här hobbyn. Vem kan hålla koll på allting och vad som är vad? Tydligen inte jag iaf...

Suck, suck... jag som så gärna ville testa en gnuggis... nästa gång ska jag försöka att köpa en som heter nåt med rub-on istället för transparency. Eller så köper jag en Kalle Anka tidning. Det följer säkert nån fin med...

22 februari 2009

Tjohooo!

Min LO blev publicerad på SWE! Hihi! Min första publicering! Den verkar förvisso ha varit det enda bidraget, men ändå.. det skadar inte att ha lite tur ;-)

Jag tycker JÄTTE mycket om den!

Lite närbilder som vanligt.

Nu ska jag mysa (läs "bära omkring och sjunga") lite med Linnea innan det är dags att sova!

Sånt här får mig att le stort!

Och då syftar jag på så här härliga färger! Igen, underbara Pink Paislee. Det är typ den enda serien jag har hemma som är så här färgglad. Måste snart köpa lite fler färgsprakande papper. Fick lite bra tips av Eyovine som är såååå bra på att scrappa färgglatt! Men det får vänta lite... måste göra av med lite av det mindre glada som jag köpt på mig... suck... så är det när man är ny... man vet inte vad man kommer att fastna för...

Den här gjorde jag till Scrappiz. Det pågår Cybercrop där ifall du har missat det. Hittade en utmaning som var att tolka en härlig skiss. Så här blev resultatet:

Jag bara ÄLSKAR att göra såna små söta lager-på-lager blommor! LO:n handlar om hur härligt skönt det ser ut när Linnea sträcker på sig på morgonen. Man vill bara härma henne :-) Jag kan verkligen uppmana er att ta en liten stund på morgonen för att sträcka på er ordentligt! Det är såååå skönt!
Här är några närbilder:

Sen så fick jag ett bra tips av Cia för min förra LO. Hon tyckte att jag skulle kunna testa att rama in bilden med ett fotohörn eftersom jag inte vill ha en fotomatta. Det tyckte jag lät som en bra idé! Så här blev det:

Vilken variant tycker du är finast? Den med eller den utan fotohörn? Är nämligen lite osäker själv. Skrolla ner lite för att se hur LO:n var utan fotohörn.
Tack Cia för tipset! Uppskattar verkligen alla tips på hur jag kan utvecklas! Har ju en hel del kvar att lära...
Tack för besöket!

20 februari 2009

Blog candy

Dessa finfina saker kan man just nu vinna om man tar en lott inne hos Jennie.

Jag tänker passa på. Gör det du också!

Äntligen lite nytt

Det har varit scrapvila här hemma. Jag har försökt att sova när Linnea sover istället. Men nu kunde jag inte hålla mig längre. Fick scrappa av mig lite... :-)

Älskar verkligen när jag lyckas hitta papper som matchar fotot så här fint. Det är serien My Mind's Eye, 29th Street Market - Princess. Den fina journaling rutan är från serien Girly Girl. Så himla söt! Sen gick jag lite vilt på LO:n med pennan och duttade små svarta prickar lite här och där.. svårt att sluta när man väl börjat :-) Fick även använda min nya stans som jag köpt på Panduro när jag skulle göra dopinbjudningskort. Ska nog köpa fler stansar!

Här kommer lite närbilder.

Det var på håret jag lyckades träffa lilla hörnet med häftapparaten! Puh! Lättad jag blev! Men vi kan säga att det var preciiiiis så jag ville ha det ;-)

Tack för titten!

16 februari 2009

Tillbaka till verkligheten

Mamma har åkt hem.
Det har varit en jobbig natt igen.
Min näsa är täppt.
Jag har ett dop att planera men noll ork.
Det är grått ute. För grått för att fota min nya LO.

*snyft*

Men lite gladare blir jag när jag ser Linneas små, söta, (luddiga) fötter sticka upp över spjälsängens kant...

:-)

13 februari 2009

Två mammor och två döttrar

Det är vi tre.

Min mamma är på besök. Och ni kanske tycker att jag är konstig, men jag ÄLSKAR att umgås med min mamma! Min räddare i nöden... För andra gången sen Linnea föddes har hon lyckats ta ut lite av sin ledighet för att komma till Stockholm och hjälpa mig så att jag får sova ikapp lite. Världens bästa mamma! Blir jag hälften så bra mamma som hon kommer Linnea att kunna skatta sig lycklig - nej, förresten - lyckligast!

Nu är de två på promenad så att jag kan få lite tid för mig själv. Jag fick sova ett par timmar på förmiddan medan mamma lekte med lillskruttan, så nu kunde jag inte riktigt somna igen. Men det gör inget... det här är också att vila... Helt otroligt så mycket Linnea älskar sin mormor! Hon är annars väldigt reserverad mot alla andra förutom mig och sin pappa. Kan börja gråta bara någon annan bärjar prata med henne (riktigt tråkigt, jag vet, men det kommer säkert att gå över snart). Men när min mamma kom hit i tisdags och vi hade varit på en monsterpromenad tillsammans, en nyvaken Linnea (och då är hon extremt mammig) sträckte ut sina små händer mot mormor, lutade sig fram och la kinden mot hennes... man kunde se mammas ögon fyllas med lyckotårar... mina med, för då visste jag att det här skulle funka, att jag skulle kunna få vila ut mig lite :-) Visst är de söta tillsammans!

Jag har Antony And The Johnsons senaste "The Crying Light" på. Högt! Måste ju testa vår nya surround system; se vad min älskling är så glad för. Har inte riktigt haft tid att lyssna på den skivan. Så vackert! Han har lyckats igen! Minnen från hans konsert i Dalhalla kommer tillbaka. När tårarna utan nån förvarning började rulla nerför mina kinder. I samma stund som han ställde sig framför micken, blundade, la huvudet lite på sned och genom att öppna munnen släppte ut allt det vackra han bär på.. utan nån ansträngning... i samma stund kunde jag känna mina ögon fyllas med värme... Jag kramade om Eriks hand, där under mysiga filten, och allting annat försvann... det var bara jag, Antony och Eriks hand kvar...

Men nu är det bara han och jag... tror jag ska stänga ner er andra nu... ta inte illa upp... jag behöver vara själv med min Antony en liten stund...

Kram på er som orkar läsa mitt svammel!

12 februari 2009

Titt-ut till Brunkullan

Såg en underbar skiss på Brunkullan och hakade på deras tävling. Så fort jag såg den tänkte jag på de här bilderna på Linnea. Den handlar om hur vi leker titt-ut i sängen med mitt täcke. Men lillskruttan har missförstått det hela. Hon pratar och skrattar som mest när man lägger täcket över huvudet på henne. När vi tar bort det blir hon lite tyst och fundersam :-) Lilla sötnos...
Skissen ser ut så här:

Och så här blev min tolkning:

Det var första gången jag testade att få med lite riktig bling. Det blev "Say it in cristals" från Prima som jag fyndade på rean hos Stellas. Det som hamnade under blomman plockade jag isär och använde för att pynta själva blomman, så den ser ut att höra ihop med swirlen lite mer.

Jag gillar hur den här blomman blev. Knappen matchar perfekt de mörka linjerna på det vackra Maja Design pappret. Hittade den i vår lilla knappsamling hemma. Kommer inte riktigt ihåg vilken tröja den följde med... Hoppas att inte just den tröjan tappar en knapp i framtiden så att vi behöver den :-)

Journaling rutan klistrade jag den här gången bakom pappret och sen rev jag upp ett hål för att skriva. I mitt huvud såg det lite finare ut, men det blev väl ganska ok ändå.

Så fort jag såg skissen tänkte jag på att använda den här oranga dekorationen jag hade hemma (kommer inte ihåg vad sånt heter... någon?) :-)

Sen så måste jag bara ge lite cred till min älskade make :-) "Titt-ut" är ett väldigt dumt val av titel egentligen. Hade inget alfabet med fyra st t! Blev lite ledsen när jag insåg det. Och eftersom min älskling inte tycker om att se mig ledsen, erbjöd han sig att göra titeln åt mig... så söt så... Han klippte ut bokstäverna i kartong och chalkade dem. Tycker det blev riktigt fint! Tack hjärtat! Här kommer bildbevis på det :-)

Hoppas att nåt av det jag gjort kan inspirera dig på nåt sätt. Tack för titten!

10 februari 2009

En färgglad LO

Jag fortsätter att utmana mig själv :-) Här kommer en riktigt färgglad LO! Var lite rädd att jag inte skulle lyckas scrappa några babygym-bilder eftersom de går i tusen färger, men sen så klickade det med de här underbara papper från Pink Paislee. Matchade bilderna perfekt! Måste dock erkänna att Linnea medvetet fick en enfärgad body för att underlätta lite ;-) (kan nästan se min syster läsa det här, skaka på huvudet och säga att jag allt är lite sjuk, eller möjligtvist besatt - jag är inte långt ifrån syrran ;-) )
Den här gjorde jag till Cath's hjärta-utmaning. Färgerna är tusen gånger finare utan den gråa hinnan som lägger sig över fotot i det här tråkiga ljuset...

Lilla hjärtat har jag gömt i den söta spiralblomman. Den blev jag inspirerad att göra efter at ha sett den inne hos Scrapperlicious. Tycker inte min blev riktigt lika fin som hennes, men jag kommer nog bli bättre för den lär jag göra om! Det här var mitt första och enda försök, så man kan lungt dra slutsatsen att det är ett väldigt enkelt sätt att skapa lite dimension på LO:n.

Alla glittriga dekorationer har jag klippt ut från DCWV 's "Blossoms & Butterflies Glitter Quilt". Den gröna swirlen var på gränsen till för pilligt för mig, men det var det värt :-)


Visste först inte riktigt hur jag skulle få plats med lite journaling bland alla färger. Men då kom jag på idéen att rita den tunna svarta ramen och på så sätt skapa lite ren yta.
Förresten, det gick att smärtfritt byta ut fotot på min förra LO. Så nu står det rätt årtal! Puh! Vilken lättnad! Men jag var allt lite nervös när jag skulle skriva dit datum igen... :-)
Det var det för den här gången. Tack för titten!

08 februari 2009

Saker man gör när man aldrig får sova

T.ex. så kan man skriva fel datum på sina LO:s :-(((( Börjar gråta snart... På min senaste, den rosa här nedan, så missade jag med ett helt år!!! Skrev 2008 istället för 2009 :-( Suck!! Såg det precis... O det skrev jag på självaste fotot! En ny kopia är på väg så jag ska försöka att byta ut det... gaah.. eller så ska jag kanske stryka över 2008 och skriva 2009 med en kommentar "du kanske är världens mysigaste på dagarna, men du har fortfarande inte lärt dig att sova på natten... därför har du en väldigt, väldigt trött mamma..." Gaah! Hur ska jag rädda LO:n, tycker ni?

När jag ändå är i farten, kan jag dela med mig av fler pinsamheter jag gjort. Häromdan var jag på COOP och skulle köpa lite naturgodis. Gick till en självbetjäningskassa, valde det jag trodde var rätt, var på väg att gå när jag fick höra ett "apapapapappppp". Vände mig om - en lång, sur tant med viftande finger - "vänta lite, det där är nötter och inte lösgodis, de är faktiskt myyyyycket dyrare". Ville bara gräva ner mig 100 m ner under jorden! "öhh, va? förlåt... det var inte meningen.. jag har inte sovit nåt inatt.. förlåt.." Folk i kön stirrade på mig. Hon stirrade - "jag sov också dåligt inatt" - sen talande tystnad... Jahapp, fick man stå och skämmas! Säger det en gång till - "förlåt långa, sura tanten på COOP, jag ville inte stjäla nötter och torkad frukt!"

Nåt ännu värre då. Vi åkte till Karlstad med Linnea. I Karlskoga vaknade lilltjejen och ville äta. Vi parkerade vid Statoil och jag fick amma henne i bilen. Sen bajsade hon och vi gick in på toan på macken för att byta blöja. Jag lägger henne på skötbordet, tittar ner - jepp, ni kommer inte att tro mig - mitt bröst hänger utanför tröjan! Ja, så trött är man! Jag hoppas verkligen att deras övervakningsvideo inte kommer att hamna på YouTube!

Och sen så har vi såna där mindre pinsamma saker som man dagligen gör. Som t.ex att kasta en blöja i tvättkorgen istället för i soporna.. Ja ni.. Så är det tydligen att vara en mamma...

En LO till Allt om Scrap's bloggparty

I fall ni har missat det så pågår det just nu bloggparty hos Allt om Scrap. En massa utmaningar på gång! De här bilderna på Linnea hade jag först tänkt scrappa till Eyovines rosa utmaning, men de enda rosa papper jag hade hemma var inte rosa nog. En del av utmaningen var nämligen inget vitt och inget svart alls på LO:n. Mina papper hade vitt i sig så de dög inte. Eyovine är hård hon ;-)

Istället hakade jag på Silwerstars utmaning om att utmana sig själv. Riktigt roligt var det faktiskt! Att scrappa rosa är en liten utmaning i sig för mig. Sen så sa jag till mig själv - absolut ingen chalk och inga brads. Jag skulle också testa att riva och krulla papper. Men största utmaningen var att använda sig av stora och flera blommor. Dekorationerna ska dominera lite mer än vad de brukar göra i mina LO:s. Sen så skulle jag vara lite modigare. I vanliga fall brukar jag vänta med att börja limma tills jag har allting klart framför mig. Den här gången var det lite mer i stilen - en blomma färdig, på med den! Så här blev resultatet.

Och så en närbild på mina lager-på-lager-blommor.

Det var rätt skoj att göra den här LO:n och resultatet blev inte så tokigt heller :-) Kommer nog "våga" lite mer i fortsättningen också...

Tack för titten!

04 februari 2009

Rosa blogcandy

Såg inne hos Essmo, den ultimata rosa scrapparen, att man kunde vinna det här fina rosa kitet hos Wonderings.

Jag vill gärna testa att scrappa lite mer rosa (har ju trots allt en liten dotter som modell), och för det behöver jag rosa godsaker, så jag tar en lott och håller tummarna :-)

trippar - nej, trampar

Alla som har barn har nån gång gått och sjungit för dem. Helst ska man gå fram och tillbaka tills det blir spår i golvet, men det hör inte hit... I alla fall, i vår lilla familj sjunger vi mycket. Och då menar jag verkligen mycket! Enda sen Linnea föddes har vi sjungit för henne. Så jag antar att vi nu får skylla oss själva när hon kräver underhållning. Men det hör väl egentligen inte heller hit...

Jag är inte född i Sverige, så jag har inte växt upp med svenska barnsånger. Men sakta men säkert har min repertoar växt till sig. Jag kan säkert ett 30-tal nu; de flesta hela. Och hon är bara fem månader! Det är kul med barnmusik och man blir ju själv lite glad när man sjunger om lilla råttan som går omkring med fyra hål i sin ficka och har en fru som steker glass. Man kan sina sånger så väl att man skulle kunna bli väckt mitt i natten och utan att ens reflektera över det börja med "när trollmor har lagt de elva små trollen och bundit fast dem i svansen..." Det händer iofs då och då.

I vilket fall som helst, det jag vill komma till är att hur bra man än kan de här så finns det alltid några som man har lite svårt för. Fråga mig inte varför... Min älskade man har tex lite problem med bockarna Bruse. Speciellt mellanbocken. Ni vet, lilla bocken trippar, mellanbocken trampar och stora bocken klampar. Alla över trollebron. Han sjunger den varenda dag. Men på nåt sätt så fastnar han garanterat minst en gång hos mellanbocken. Han vill så gärna att mellanbocken också ska trippa över bron. "Mellanbocken Bruse trippar - nej, trampar - över trollebron...", brukar det låta. Egentligen, vad spelar det för roll? Varför ens bry sig om att rätta sig själv? Som om Linnea bryr sig... Men det gör han, min käre man. Det gör han varenda gång.

Själv har jag svårt för lille katt och hennes vänner. Lille koa och lille mora är svåra. Var de tvungna att komma efter varandra också? Blandar ofta ihop dem. Och visst, det kanske inte spelar så stor roll nu, men snart kanske Linnea börjar förstå lite mer av det vi sjunger. Hon kanske kommer tycka att det låter konstigt att lille söte mora skiter på broa.

Än så länge har vi i alla fall jäkligt kul åt det. I vår trötta vardag får vi garva lite åt varandra. För som min älskade Erik säger: "Man blir fasen lite hjärndöd av de här sångerna... jaja... det blir säkert bra..."

03 februari 2009

Blogcandy hos Camilla

Hittade denna underbara blogcandy inne hos Camilla!

Brukar inte vinna nåt, men jag måste bara ta en lott. Det är för fint för att låta bli :-)

Åhh... tänk om jag får det... *hoppas, hoppas, hoppas*

02 februari 2009

Mitt bidrag till Allt om Scrap

Nu är tävlingen över och vinnaren korad, så nu får jag äntligen visa mitt fina bidrag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, älskar jag bara den här LO:n! Vet inte varför... Kanske för att mina älsklingar ser så mysiga ut på det kortet :-)

De små bokstäverna är klippt dymoband. Eftersom jag inte äger några små svarta bokstäver, har jag funderat på om det skulle bli snyggt att göra så här. Såg sen inne hos Miss Goldie att det visst kunde bli riktigt fint :-) Det kommer jag nog använda igen...

De små fjärilarna kommer faktiskt från ett örhänge fyndade på rean. Det gäller att ha med sig sina scrapglasögon när man är ute på barnvagnspromenader.

Blomman har även fått en liten bit av en IKEA gardin på sig. Samma gardin hamnade även uppe vid journalingrutan. Där har jag häftat fast den.

Så där då... Nu ska jag ta hand om en gråtande Linnea...

Tack för titten!

Får jag vara ärlig med er?

Jag hatar att vara uppe mitt i natten! Jag fullständigt hatar att aldrig få sova. Det tar emot när definitionen av en bra natt har blivit "en natt då jag iaf en gång får 3 timmars sammanhängande sömn". Två timmars sammanhängande sömn - kanske inte bra, men ok. Vaddå ok???? Jag hatar det!!! Jag kan bli så less på nätterna att jag är rädd att jag ska skada henne... "Inte skaka ditt barn, inte skaka ditt barn, inte..." Jag hatar att gråta av trötthet! Jag hatar att behöva vara uppe och gå och vagga och sjunga den där jäkla Trollmors visan.... Jag hatar att vara den enda som kan få henne att somna...

Jag hatar... nä... usch... det vågar jag inte ens skriva... för jag menar det egentligen inte... jag älskar väl egentligen mitt liv... men ibland så... ibland är jag bara för trött...

Fan....