26 april 2009

Fult till snyggt, en utlottning och en ny award!

Hej på er! Det var ett tag sen! Hoppas att ni alla har haft en skön helg och att ni har njutit av vårvärmen! Själv njuter jag nåt enormt av våra barnvagnspromenader! Tror att jag tom har fått lite färg på kinderna! :-)
Tänkte att jag idag skulle börja med en ny fin award jag har fått!

Jag som älskar att få folk att le blev superglad! Tack sötaste Lillnettan! Jag undrar hur många gånger jag har länkat till Lillnettan härifrån :-) Hihi.. märks det att jag gillar henne och hennes blogg??? Inte bara att hon scrappar inspirerande utan hon skriver också så underhållande att man alltid kan räkna med lite skratt när man kikar in. Därför måste jag bara skicka awarden tillbaka till henne! Sen vill jag även ge den till
EmmLa - för att hon alltid gör så färgglada glädjespridande alster!
ScräpEmma - för hennes kreativa sinne för detaljer!
Bettan - för att hon kan altra nästan vad som helst!
Annica H - för att hon får mig att tappa hakan varje gång hon skapar nåt!
Puh.. inte lätt att välja ut några få när jag älskar varenda stopp på min bloggrunda!

Nu till nåt annat! I fall ni har missat det så har EmmLa öppnat Scraplagret! En egen scrapbutik!!! Tjohooo! Fatta vilken dröm!!! Jag tar av mig hatten för dig Emma! Ser upp till alla som vågar förverkliga sina drömmar! Just nu lottar Emma ut ett finfint paket med produkter från Crafty Individuals! Jag tar gärna en lott och börjar hålla tummarna! Titta vad mycket fint man kan vinna!

Och så till sist kanske jag kan visa upp det jag skapat för Scrapjaktens deltävling nummer 3. Utmaningen var att ta något man tycker är fult och göra det till något snyggt... kul, va? :-) Kul men svårt! För vem vill ha fula saker på sin LO??? Tänkte först hoppa över den utmaningen, men jag är lite för mycket tävlingsmänniska för det. Fick så lite poäng (bara 3 *gråter floder*) för min rosa ögon-LO så jag var tvungen att satsa igen! ;-) Hoppas på lite mer den här gången! Den rosa blev jag så nöjd med själv att jag allt blev lite besviken *suck* Nåja, så här blev min fult-till-snyggt-LO:

Kan ni gissa vad det fula är? Klart ni kan ;-) Men jag skriver det ändå... För det första - den enorma blombjässen! Asså, jag är inte så mycket för så där stora blommor! Har försökt ha med denna flera gånger men plockar alltid bort den! Den blir helt enkelt för ful... Fick slå mig själv på fingrarna några gånger för att inte plocka bort den igen:-) Men, tycker ändå att den blev lite snyggare med en knapp, lite tråd, en säkerhetsnål och lite glossy accent droppar på! Den andra fulsaken - en skumgummifjäril! Jag älskar ju fjärilar, det har säkert alla som läser min blogg redan fattat :-) Men i skumgummi!!! Puh! O jag har dem i massa olika färger också!!! Har köpt dem för många år sedan. Långt innan jag börjat scrappa. De har legat där i en låda, fula stackare... Men nu var det dags att plocka fram dem! Jag hittade en som matchade fotot väldigt fint och pimpade den lite med glossy accent och några pärlor. Då blev den allt lite fin iaf! *nöjd* Här kommer en liten närbild på de två rysningsframkallande sakerna!

En till lite småful sak har jag fått med! Ser ni det enorma blinget till höger? Jajamän! Det är en överdimensionerad brad! Också en sån där sak som jag ofta plockar fram men sen snabbt lägger undan igen. Vet inte vad jag ska göra med dem! Och dessa har jag också i flera färger! Men på nåt konstigt sätt tycker jag ändå att den passar så fint just här ;-)

Lite hål har jag också gjort lite här o var för att ge papprena lite dimension. På tal om papper - jag kan verkligen inte få nog av dessa vackra Pink Paislee skapelser!!! Ni hinner säkert tröttna på dem innan mig :-D Själv funderar jag på att beställa fler!
Sådärdå.. det var nog allt för den här gången! Nu ska jag mysa ner bredvid min make och prata hus... vi har blivit kära... hihi... håll tummarna för oss... *vill ha, vill ha, vill ha*

20 april 2009

Scrapjakten fortsätter

Igår var det deadline för andra deltävlingen i Stellas scrapjakt. Det blev lite struligt för mig att få ihop ett bidrag. Hade en idé, papper och foto jag ville använda, men problemet var att fotot låg på hårdisken. När jag på fredag kvällen fortfarande inte hade mitt foto i handen började jag ge upp och deppa (skaka inte på huvudet! att få göra sånt här är så pass viktigt för mig! :-)) När min käre make, min räddare i nöden, insåg hur viktigt det faktiskt var för mig, och att inse behöver inte betyda att förstå, åkte han bort till sina föräldrar och printade ut den underbara bilden på vår lilla älskling! Mina svärföräldrar har ingen fotoskrivare men dock en väldigt bra färglaser. Han skrev ut det på lite finare papper och tanken var väl att jag sen skulle försöka byta ut fotot mot ett "riktigt" när det kommer fram. Men jag tokgillar resultatet och kommer inte att röra nånting alls! Tycker om känslan och färgerna i fotot som passar såååå bra till papprena (sett genom mina ögon iaf ;-)). Vad är det då jag blev så nöjd med? Jo, denna rosa skapelse!

Som ni kanske vet så var veckans tema "ögon". Min LO handlar om hur bra jag mår när jag får se glädjen lysa i skruttans ögon. Ja, ibland känns det som att det är det det hela går ut på. Att det är det jag lever för. När det lyser om hennes stora blåa ögon blir jag alldeles varm i både hjärta och själ!
Papprena är uuuuunderbara Pink Paislee Enchanting! Chipboard dekorationer och alfabet med! Jag är upp till öronen förälskad! De är så vackra att jag blir helt lyrisk när jag får jobba med dem! Vill ha mer! Och mer! Och mer! Här bjuder jag på lite närbilder.

Tre små YouDo knappar med lite pärlfloss.

Fjärilar som kommer från pappret Delightful har fått lite glitterlim på sina vingar.

Den breda spetsen har min lilla syster köpt till mig. Både det och en hel hög med andra fina band! Världens sötaste syster! Har länge velat använda det, men handen på hjärtat så var det inte helt enkelt att få med det nånstans. Men här passade det perfekt! Tack syrran! Lite jornaling som jag skrev på en Graphic 45 tag, skymtar bakom spetsen.
Ja ni, jag börjar verkligen gilla råååååsa! Hoppas nu att råååååsa kommer att generera lite poäng också ;-)
Tänk att jag även denna gång får avsluta med en award! Den här fina fick jag av sötaste ScräpEmma!

Sjukt att man kan bli så barnsligt glad för ett kedjebrev! :-) Har ni varit inne hos Emma? Hon har alltid en massa originella, små och stora detaljidéer! Ta med dig en penna och din idéblock när du ska dit! Jag verkar vara lite sen med att få denna award (men jag blir inte mindre glad för det!!!) för den här har cirkulerat runt känns det som. Har sett den inne hos många. Så jag gör som så att jag ger den till alla er som inte har fått den men är ett stopp på min bloggrunda! Hoppas att ni inte tycker att jag är tråkig nu ;-)
På tal om bloggrunda... Det var länge sen jag kände att jag hade tid att sätta mig och i lugn och ro kika på allt det fina som skapas runt omkring mig :-( Både lillskruttan och jag har varit sjuka ett tag nu. Plus att hon har drabbats av 8-månadersångest, verkar det som. Det plus hennes slemmiga hals och näsa och feber gör henne klängig i kvadrat! Bara jag tittar bort åt annat håll så börjar hon gnälla. Jag blir knäpp snart!!!
Jahaja.. hon kände på sig att jag klagade på henne för nu har hon vaknat 25 minuter för tidigt och sitter här nu i mitt knä.. då blir det väl ingen bloggrunda nu heller.. för nu får ni även lägga till "trött" till det ovan så får ni klängig i kubik... bära, bära, bära är det enda som gäller nu :-(
Kram på er från en Alex vars armar snart hänger ner till fotknölarna.

15 april 2009

Lite nytt och lite gammalt

Påsken är över. Jag är tillbaka i Stockholm med en förkylning på G och en växande hög av snurrande tankar om framtiden. Det händer en del omtumlande saker i mitt liv just nu. Ni vet när man helt plötsligt, totalt oanande, hamnar i en av livets korsningar. Man får bara vaga vägbeskrivningar och slutdestinationen får man vilt gissa om. Men ändå måste man ju välja en väg. För inte kan man sätta sig där mitt i rusningstrafiken. Tänk om man skulle bli överkörd! Alltså, det är inget tråkigt så. T.o.m väldigt roligt! Men ändå... det tar på krafterna.. Jag som hade det så lugnt och skönt i min lilla scrappande-mamma-bubbla :-)

Hur som helst, man kan inte klara sig hur länge som helst utan att scrappa, eller hur??? ;-) Jag börjar med att visa mitt bidrag till första deltävlingen i Stellas Scrapjakt. Det är en tävling som kommer att pågå i 6 veckor, med en utmaning per vecka. För den första skulle man scrappa om en åsikt. Jag valde att göra en tavla till mig själv. Min åsikt - Sikta Högt! :-) Ja... ibland är det lätt att bli lite feg när man är som jag omringad av duktiga killar på jobbet. Så denna tänkte jag ha på kontoret när jag kommer tillbaka för att bli påmind om att våga :-)

Blev faktiskt riktigt nöjd med den lilla tavlan. Den gör mig glad! Att jag sen lyckades skrapa ihop lite poäng med den är bara bonus ;-) Ligger efter första omgången på en 5:e plats vilket känns hur kul som helst! Hoppas, hoppas, hoppas att jag ska hinna göra nåt denna vecka också. Temat är "Ögon". Kul, va? :-) Jag har tyvärr lite ont om bra foton för tillfället så jag måste ta mig tid att framkalla lite nya.

En liten närbild på fjärilen. Att ha pärlfloss som spår bakom fjärilen såg jag inne hos Lillnettan. Har bara gått och väntat på ett tillfälle att testa den lilla detaljen :-)

Sen så har jag ääääntligen vågat klippa i mina nya Pink Paislee papper! Det blev ett bidrag till Scrapateljens skisstävling. Relativt snabbscrappat blev det. Egentligen tror jag att det skulle passa fint med några underbara Prima blommor som jag har beställt från Nettans för min finfina vinst, men jag orkar inte riktigt vänta på dem. Den får anses vara färdig nu. Kommer väl antagligen att ångra det sen när de kommer fram, men men... Får väl äta upp mig själv då :-)

Och så lite närbilder. Mer för gamla vanans skull än för att de behövs den här gången...

Idag vill jag avsluta med nåt så fint som en award! Jag fick den här underbara awarden igen! Hihi!

Den här gången fick jag den från söta Essmo! Jag vet att jag har sagt det här förut, men om du inte har varit där inne så gör det nu! Hon skapar så mycket fint! Och väldigt mycket rosa! :-) Awarden fick jag för ett bra tag sen, men jag tänkte blogga den samtidigt som jag har nåt nytt att visa upp. Trodde aldrig att det skulle dröja så här länge :-O Den här har jag redan skickat vidare en gång, så jag är lite tråkig och låter bli den här gången. Känns som att den har gått runt ett varv nu... Om du inte har fått den men finns på min lilla blogglista så varssågod! Det är hos er jag kikar in titt som tätt :-) (puh, måste uppdatera den listan... har fler stop på bloggrundan än som står där...)

Nu ni, nu får det verkligen räcka för den här gången! Tack för att ni har orkat läsa det här låååånga inlägget! Och tusen tack för alla kommentarer ni lämnar efter er! Jag har lite tajt om tid just nu men jag försöker kika tillbaka så ofta jag kan! Snart blir jag bättre på det igen, jag lovar ;-) Kram så länge!

08 april 2009

Jag vann!!!!!

Ojojoj! Vad glad man kan bli! :-D Har skuttat okring som ett litet barn ända sen jag fick reda på att jag hade vunnit Nettans skissutmaning för mars. Jag vann den med denna:

Det är en av mina personliga favoriter hittills, så det känns lite extra kul! :-) Nu blir jag riktigt taggad för att sätta mig vid scrapbordet igen! Tyvärr så får det vänta till efter påsk för nu om nån timme ska vi åka till Karlstad. Och jag ska inte ta med mig några scrapgrejer. Har en tendens till å bli riktigt osocial när jag håller på ;-)
Och vet ni vad? Duktiga Kate har frågat om jag ville skicka in en LO till hennes nya lift-blogg! Gissa om jag blev smickrad! Så då fick det bli den här mumsiga fjärilsinvasionen ;-) Det kommer att bli JÄTTE kul att se den bli liftad av alla duktiga scrappare! Kate hälsar att det antagligen kommer att dröja till v.18 innan LOs som ska liftas börjar dyka upp på bloggen, men håll utkik vetja! För visst är det en rolig blogg-idé!
Ha nu en riktigt skön påsk allihopa!
*kramar*

03 april 2009

Erkänn - lite roligt är det ändå ;-)

Fick denna av min svägerska idag. Du får själv välja om du vill bli irriterad eller skratta. Själv skrattade jag gott :-D

Essmo firar 10 000 besökare!

Wow! 10 000! Kan ni fatta det? Jag kan! Essmos blogg besöker man gärna!

Det ska iaf firas med ett fint blogcandy a'la Essmo! Spring dit och ta en lott du med! Det här kan du vinna:

Usch... lilltjejen har visst bestämt sig för att skrika ikväll... hon som har haft så himla lätt för att somna på sistone :-(

Scraptorka

Precis, det är nog den värsta scraptorkan hittills i min (korta) scrapkarriär :-( Och nu har jag tom lite inspiration, lite idéer, ett foto jag vill scrappa och papper som matchar... men det blir inte av ändå.. suck..

Och det lilla jag gjort på sistone får jag inte visa upp här inne än. Har knåpat ihop ett bidrag till Stellas scrapjakt. En liten tavla blev det som jag tänker hänga upp på kontoret när jag börjar jobba igen ;-) Nyfiken? Eller vill du också vara med på scrapjakten? Kika in då i Stellas fina forum!

I brist på annat att visa, fortsätter jag bomba er med bilder på min söta fotomodell! Jag vet att åtminstone våra älsklingar i Karlstad uppskattar det ;-) Den första tänkte jag eventuellt scrappa som första-tanden-bild. Man ser den kika fram liiiiite här.

Den andra tycker jag är lite rolig. Hon har fortfarande inte växt ifrån sin strump-fascination :-) Hon älskar att ta av dem, fast numera gör hon det med händerna, och gör gissa vaddå? Jajamän, äter på dem! Jobbigt för då blir de ju blöta och vi måste byta strumpor, om hon överhuvudtaget får några... oftast ger jag upp och låter henne vara barfota...

Och en tredje där hon, ja, ser så där fundersam ut som bara hon kan göra. Vad tänker du på min lilla älskling? Vad är det som har lyckats fånga din fullständiga uppmärksamhet? Kan inte låta bli att undra...

Nu ska vi två gosa lite... Kram till er från oss!

01 april 2009

Photoshoppat

Nu har jag lekt lite med det som ska bli dopkort. Försökte följa Jennys instruktioner i photoshop :-) Tycker faktiskt det blev rätt bra! Så här var bilden innan:

Och så här blev den efter:

Häftigt, va? ;-)
Tycker fortfarande Jennys version var myyycket finare, men men... Jag är ganska så nöjd ändå *klappar mig själv på axeln*

Nu är det dags för välling här hemma!