24 juni 2009

Har äntligen fått pyssla!

Det blev till slut en DT-layout till Magdas. Skönt att få den ur systemet! ;-) Har använt tre papper från tre olika tillverkare. Rätt kul att blanda lite... Så här blev den:

Bakom gula Just the Edge bården har jag gjort två hål för att kunna få igenom ett band. Bandet fäste jag sedan med en söt prickig brad.

Har gjort en pil av en superfin pin och en hjärtformad brad. Här kommer en närbild på den. Tycker den blev söt :-)

Kika in i Magdas blogg om ni vill se vad jag har använt för nåt gottis.

Här i Värmland är det annars varmt. Riktigt, riktigt varmt. Tror det är lite för varmt för lillskruttan :-( Fram till igår har hon varit världens härligaste unge, men nu har hon börjat böka med oss. Speciellt när hon ska sova. Suck... Erik kom precis ner med henne efter upprepade misslyckade försök att få henne att somna :-) Hon vinner... vi ger upp... Så nu hänger hon där runt mormors hals o myser... busunge...
Skönt var det iaf att få lite pysseltid! Ska ta mig lite bloggtid sen när vi har fått ner henne i sängen. Måste se vad alla mina kreativa bloggkompisar har haft för sig! ;-)
Kram på er!

21 juni 2009

Ett litet livstecken från Värmland

Hej allihopa!

Här sitter jag framför mammas och pappas dator... Jag vet att jag kommer att få några sneda blickar för det, men jag måste bara höra av mig och säga hej! :-)

Vi har firat midsommar här i Värmland och kommer att stanna här och mysa i några dagar till. Erik har semester så vi har inte direkt bråttom hem. Nackdelen är väl att det inte blir speciellt mycket av varken pyssel eller bloggande. Eller surfande för den delen... Jag har tagit med mig hit mitt första DT-paket från Magdas i hopp om att åtminstone få ihop en layout. Men vet ni vad jag har glömt att ta med mig? Nåt så viktigt som chalk!!! Det går ju inte! Imorgon hoppas jag kunna ta en sväng förbi en scrapbutik här i trakten och införskaffa ett par färger. Har en idé som jag måste göra nåt av, annars exploderar väl huvudet snart! ;-)

Hoppas allt är fint med er! Jag ser fram emot en underhållande bloggrunda när jag tar mig tillbaka till min vardag! ;-)

Kramar från Värmland!

18 juni 2009

Missa inte sommaryran hos Brunkullan!

Passa på!

Glad middsommar på er alla!

Kram!

17 juni 2009

Nya papper på min favvo-lista!

Nämligen papper från kollektionen Sweet Shoppe från Collage Press! Sååå fina! Har gjort en ny DT-layout till Brunkullan med dem. Titta så läckra!

Vet ni vad? Det börjar faktiskt bli lite kul med blommor! De här fina från Prima passade jätte bra till papprena!

På det oranga pappret har jag printat ut ett blommönster som jag sedan på vissa ställen fyllde i med stickles.

Fjärilarna har jag gjort själv... igen.. en annan variant den här gången, men ändå samma princip. En liten tutorial på dem och materiallista finns i Brunkullans blogg.

Tråkigt att mina vackra Collage Press papper börjar ta slut... Vill ha meeeer! Så himla underbara!

Kram på er!

KAOS och 10 sanningar

Börjar med att säga STORT TACK för alla grattisar! Ni får mig verkligen att tro att jag faktiskt kan vara värd de platserna jag har fått. Söta ni är! Det kan behövas inför alla kommande DT-uppdrag. Behöver tro på mig själv!
Jag kan, jag kan, jag kan... :-D

Sen vill jag be om ursäkt för att jag hade ljugit för er... Jag bloggade aldrig mitt KAOS-award igår *skäms* Ibland vill det sig bara inte... Men nu så! ;-)

Titta bara vilket fint kort jag fick från EmmLa!

Det är sååååå sött! Emma slutar inte att inspirera mig! Nu är jag t.ex grymt sugen på att börja färglägga! Hennes lilla åsna är heeeelt underbar! Vill också kunna göra såna! TaCk söta Emma! Dina ord värmer både hjärta och själ! Och nej, jag kommer nog inte att sluta blogga... Inte på ett tag iaf ;-) Som ni kanske vet så skickade jag ett av mina KAOS-kort till just Emma och hon valde att skicka det tillbaka till mig. Jag lockas faktiskt att skicka det till henne igen... hehe... hon är ju en sån inspirationskälla! Så kan vi hålla på så där, fram o tillbaka... :-D Nä.. kanske är lite taskigt ;-)

Men det är inte allt på KAOS-fronten! Jag har fått en till!!! :-D Jisses, vad glad jag blev! Och vet ni från vem då? Från goa Nenne! Ska bli så himla kul att se och känna på nåt som hon har gjort! *längtar* Kommer att visa det för er när det hittar hem till mig!

Jag återkommer med vilka jag ska skicka det vidare till. Har lite dåligt med tid just nu... Som ni säkert har märkt, så har det hänt en del i mitt scrapliv ;-)

För ett tag sen blev jag också utmanad av Essmo och EmmLa att skriva 10 sanningar om mig själv. Det går inte längre att skjuta på det, så här kommer dem!

1. Jag är en riktigt blandras. 50% serbisk, 25% ukrainsk, 12,5% ungersk och 12,5% slovakisk. Men snart har jag bott i Sverige i 14 år, så jag känner mig minst sagt svensk.

2. Under hela utbildningen, från lågstadiet till universitetet, har jag alltid älskat matte. Jag menar, lite nördvarning är det om man själv väljer att läsa "Problemlösning i matematik" som extra kurs :-) Jag har väl i övrigt alltid haft lätt för skolan. Toppbetyg hela vägen. (Förutom "Elektromagnetisk fältteori" som jag aldrig riktigt kunde förmå mig själv att klara... det var helt enkelt för tråkigt!)

3. Jag är en riktigt periodare när det gäller träning. Antingen tränar jag 4-5 gånger i veckan eller inte alls. Nu har en inte alls-period varat alldeles för länge. Det kliar under fötterna. De vill springa! Men klinande scrap-fingrar vinner oftast kampen om min fritid ;-)

4. Jag äter nästan alltid havregrynsgröt till frukost! Jepp, jag sa ju att jag var svensk! :-D Länge åt jag det alltid med äppelmos och kanel, men de senaste månaderna har bananer tagit över. Och jag har aldrig nån mjölk i... Torrt? Nä.. Gott!

5. Jag har extremt dåligt minne när det kommer till filmer och böcker. Även om jag verkligen älskar en film, så kommer jag garanterat att glömma bort vad den handlar om! En fördel med det är att jag då kan se den om och om igen och alltid ha lika kul :-D Förutom Dirty Dancing då.. den tror jag faktiskt att tom jag kan utan till...

6. Nu var det länge sen, men ett tag tittade jag väldigt ofta på Disney filmer. Säga vad man vill, men man blir ju så glad av dem! En favorit är "Skönheten och Odjuret". Längtar efter att se den tillsamman med lillskruttan!

7. Jag har allt annat än gröna fingrar! Lyckas döda allt som kräver vatten för att leva! Jag har tom lyckats döda en garderobblomma, vilket i princip ska vara omöjligt... sägs det iaf... Men om jag ska vara helt ärlig, så tycker jag inte att gröna krukväxter är speciellt snygga heller. O de som blommar är aaaalldeles för svåra att ta hand om.. för mig iaf... Som resultat av det hela har inte vi en enda krukväxt hemma! Tråkigt? Nä.. Skönt!

8. En av mina drömmar är att kunna sjunga fint! Antar att ni direkt då kan förstå att jag inte alls kan göra det *snyft* Men visst, "Var bor du lilla råtta" och "Här dansar Herr Gurka" behärksar jag ;-)

9. Jag lärde mig att åka skidor för bara några år sedan. Både längd och slalom. Första gången jag fick stå på ett par längdskidor (lånade från min långa svärmor -> låååånga skidor) åkte jag hela 3 mil! Det ni! Det kallar jag för prestation! Tog mig nästan 8 timmar, men vaddå.. jag tog mig runt! Jag hade kramp i hela kroppen, och fick gråta uppgivet några gånger på vägen - men nu är allt sånt glömt! Jag tog mig runt! Måste ha varit nåt grymt test mina (då) blivande svärföräldrar ville utsätta mig för, för att se om jag duger för deras son :-D

10. Och nu när jag ändå har nämnt längd, så kan jag även erkänna att jag tror att jag ljuger om hur lång (läs kort) jag är. Jag brukar säga att jag är 160 cm lång, men jag tror faktiskt att jag bara är 159 ;-)

Så där då! Det var lite ointressant vetande om mig!

Kram på er!

15 juni 2009

Ok... Alla ni som kikar in här - nyp mig! Snälla!

Jag tror att jag drömmer... Det är inte klokt det här! Lyssna här då!

Dagen började med ett mail från Magdas Annette. Mitt gäst-DT-uppdrag har lett till nåt ännu häftigare! Jag har nämligen blivit en permanent designer för Magdas! Jepp, ni hörde rätt! Jag = DT-medlem hos Magdas! Jag vet att det låter overkligt, men jag lovar - det är sant! Kolla här om ni inte tror mig! :-D

Sen så kom Nooks resultatlista äntligen upp! Vet ni vad? Jag kom 2:a!!!! Av alla superduktiga, megahäftiga tjejer som har varit med, kom jag 2:a!!! Jag vet - helt sanslöst! Tack alla ni som har hållit tummar och tår! Det har hjälpt! Så nu får jag gästa The Nook i hela 3 månader! Nähä, tror ni mig inte? Kolla här då!

Och om inte allt det där var tillräckligt, så kommer det mer! Igår var jag med i tidningen Allt om Scrap. Har helt glömt bort det, så det kom som en överraskning! En otroligt trevlig och smickrande sådan! Det är sötaste Lillnettan som har valt att intervjua mig! Och om det nu börjar bli alldeles för mycket för att vara sant, så kan ni faktiskt gå in här och se att jag inte hittar på! Eller, gör det oavsett! Finns fler tjejer än mig att läsa om! I fall ni har tröttnat på mitt (fula) nylle, vilket jag iofs skulle kunna förstå.... ;-)

Och sist men inte minst - idag damp en ny uuuunderbar KAOS-award i min brevlåda! Från en av mina scrapidoler, EmmLa! Blev alldeles rörd och varm om hjärtat! Och om ni inte tror mig om det heller, så får ni komma tillbaka imorgon för då ska jag nämligen fota och blogga den! Det ni! :-D

Nä.. alltså.. jag tror att jag svimmar snart! Vilken dag! Wow! Och ~Wow~ igen!

Kram från en överväldigad Alex! Överväldigad, lycklig och tacksam för alla fina, rara ord ni lämnar efter er!

14 juni 2009

Mer "Knave of Hearts"

Idag blev det en till DT-layout till Brunkullan. Ju mer jag känner på dessa vackra Collage Press papper, desto mer gillar jag dem! Uuuunderbara!

Så fort jag såg de här papprena, visste jag direkt vilket foto jag skulle scrappa! Det blev en layout om en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Vi var i Sydafrika på vår bröllopsresa. Favoritstället under resan blev Arathusa Safari Lodge. Utanför vår lilla "hydda" kunde vi sitta och titta ut över ett vattenhål dit alla möjliga djur kom för att dricka vatten. Allt från små apor till enorma buffelhjord och stora elefanter. Som tur är höll de sig på andra sidan vattnet :-)

Så här blev layouten:

Och så två små närbilder:

Materiallistan hittar ni i Brunkullans blogg!
Hoppas att ni har haft en skön helg! Här har det regnat oavbrutet hela tiden!!! Vill ha tillbaka solen! NU!
(Gaah! Kan inte de snart publicera vinnarna i Nook-tävlingen! Döööör snart!!!)
Kram från mig!

13 juni 2009

Min första DT-layout!

Igår fick jag mitt första DT-paket från Brunkullan! OjOOjJJjOoOj! Myyyycket läckert! Det var fullpropat med nya papper från Collage Press! Ett nytt märke för mig. Jag brukar inte scrappa i så murriga färger, så jag blev allt lite skraj först :-) Men lite utmaning ska det va, eller hur?

Här kommer iaf min allra första DT-layout!

Kika gärna in i Brunkullans blogg för lite mer beskrivning, närbilder och en material-lista!

Vet ni vad alla sötnosar där ute? Det spelar ingen roll hur det går i Nook-finalen egentligen! Inte nu när jag har fått så himla många fina kommentarer och när det är så himla många som håller tummarna för mig! Ni är helt underbara! O ni gör mig lycklig! :-) (fast visst, jag skulle inte direkt bli ledsen om jag vann :-D)

Snart måste jag ta mig en ordentlig bloggrunda! Det var väldigt många, för mig nya signaturer som på sista tiden har dykt upp här inne. Det gör mig sååååå glad! O såååå nyfiken! Snart ska jag nog kunna kika tillbaka till er alla! :-)

Stor kram från mig!

10 juni 2009

Ett mästerverk...

...eller inte... spelar egentligen inte så stor roll... jag älskar den oavsett! :-D
Jag har gjort klart min LO till Nook-finalen! Utmaningen var som jag skrev i förra inlägget väldigt fri den här gången. Vi skulle helt enkelt skapa ett mästerverk! Så enkelt var det! Eller inte... :-)

Har lagt ner lite jobb på den här! Inget snabbscrap direkt. Så här blev då mitt sista bidrag till den fantastiskt roliga scrap-offen:

Layouten handlar om känslan jag ofta går och bär på just nu. Jag vill inte tillbaka till jobbet! Jag vill vara hemma med min lilla sötnos! Mammaledigheten börjar närma sig sitt slut och det kan göra mig riktigt ledsen ibland :-( Jag tog den här bilden på oss när vi låg på golvet och mös.

Journaling lyder: "Jag önskar att jag aldrig behövde gå tillbaka till jobbet. Jag önskar att jag kunde stanna tiden här och nu. Varje sekund ifrån dig kommer att kännas lång. Jag kommer att sakna att kunna hålla om dig från morgon till kväll. Min söta lilla tjej..."

Jag har använt papper från Sassafras Lass, Cosmo Cricket och 3ndy Papir. 3ndy Papir var nytt märke för mig! Beställde dem från Brunkullan förra veckan när de hade 30% rabatt på allt. Jag kan säga - ljuvliga! De är dem jag har bakom fotot. Även blomman är gjord av dem.

Jag började först med att göra en cirkel med scalloped kant av baksidan på ett Cosmo Cricket papper. Sen skar jag bort själva kanten för jag hade ångrat mig. Då kom jag på idéen till den här designen :-) Så nej, den var inte speciellt genomtänkt från början. Hela LO:n växte verkligen fram under arbetets gång.
Vet ni vad jag gillar bäst med den här? Fjärilarna!!! Är sååå nöjd med dem! För ett tag sen satt jag och doodlade lite på resterna av ett transparency frame. Gillade verkligen effekten! Då fick jag idéen till dessa fjärilar. Tog en chansning och gjorde dem nu när det verkligen gällde nåt :-) Jepp, det är jag... Jag är den där typen som alltid lagar nåt hon aldrig lagat förut när hon ska bjuda gäster på middag. Sen sitter jag alltid där alldeles nervös :-) I alla fall.. Jag googlade på "butterfly tattoo" och hittade den här sötnosen. Printade ut några olika storlekar på ett OH-blad och klippte ut dem. Sen dekorerade jag dem med en vit gelly roll penna och lite stickles. Söta, va? :-) Jag böjde upp vingarna lite för att få lite mer 3D-känsla.

Dessa stora blommor börjar ni säkert känna igen. Igen, bordstabletten var framme :-) I mitten på dem har jag små Jewel Flowers från Maya Road.

Äsch, jag bjuder på lite närbilder istället för att bara snacka här ;-)



Åååhh vad jag hoppas att denna ska kunna ge mig en pallplats! Trodde aldrig att jag skulle kunna ta mig till finalen, men nu när jag är här kan jag inte annat än hoppas på en vinst. Att vinna hela allting vågar jag inte ens hoppas på, men en tredje plats skulle jag hoppa och studsa och skrika av glädje för! :-D

Puh... kan inte fatta att det är över... sista bidraget... vad ska jag nu blogga om????? ;-)

Kram på er!

Jorrå, jag lever!

Jag har bara dykt ner i en scrapbubbla :-) Final-utmaningen på The Nook är inte lätt! Från att ha hittills haft rätt väl specade ramar och regler till "Create a masterpiece". En layout. Annars är det fria händer. "Va? Hallå? Ge mig regler!!! Ge mig riktlinjer!!!" Det var iaf första reaktionen. Nu... Nu njuter jag! Den här gången är det inga poppande mini-utmaningar som stör. Jag fick 4 dagar på mig att skapa nåt bra. Jag är nästan klar... Är det då ett mästerverk? Tja.. vet inte riktigt... Men än så länge är jag nöjd :-) Ni får se den snart!

Tills dess kan jag visa er två små tags som jag har gjort till en utmaning inne i Magdas forum. Det blev två rätt olika stilar på dem.

Den första är lite romantisk. Med ros, spets, pärlor (fastsydda i spetsen) o hängande band.

Den andra blev lite mer lekfull.

Har ni testat att göra tags? Det är hur kul som helst! Det går så himla fort (eller ja, jämfört med en layout iaf). Helt perfekt om man har lite spillbitar man vill göra sig av med! Testa! Jag tror att utmaningen håller på till på onsdag. Sen ska de välja ut några som de ska visa i sin fina blogg. Det vore väl nåt? :-)

Hoppas att jag snart får visa er en layout också! Blev lite mycket kort på sistone...

Ja juste... får inte glömma att säga att det nu finns en liten presentaton om mig i Brunkullans blogg! :-)

Kram från mig!

EDIT: Haha! Är man hemma hela tiden så har man inte så bra koll på veckodagarna ;-) Onsdag = idag. Så ja, idag borde det vara sista dan på Magdas tag-utmaning!

08 juni 2009

Blogcandy hos ScrapGalen

Det är inte så ofta jag hakar på blogcandy utlottningar. Men denna kan jag inte låta bli att ta en lott för! Så himla läckert! Lyssna bara vad den innehåller: papper, alpha- och labelstickers ur October Afternoons senaste serier, Ducks in a Row och Cherry Hill, Bazzill Dotted Swiss, Zig Calligraphy pennor, brads från Basic Grey och Chatterbox samt Painterley Petals från Prima Marketing. Wow! Vill ha! Vill ha! Vill ha!!!!!

En hög med kort

Hej alla glada! Vet ni hur bra ni får mig att må med era rara kommentarer??? Tack för alla grattisar! Lite roligt att ni säger att ni inte alls är förvånade över att jag har lyckats få ett DT-uppdrag! Själv har jag fortfarande inte fattat att allt det här verkligen händer mig! Vem kunde ha trott nåt sånt för knappa 5 månader sen när jag för första gången gjorde en (ganska så misslyckad) scrap-beställning :-) Är lite nervös inför uppdraget! Hoppas, hoppas, hoppas att jag ska göra mina nya DT-mammor på Brunkullan nöjda! :-)

Äntligen har mina KAOS-award nått sina brevlådor! Så nu kan jag visa upp dem för er. Denna gjorde jag först:

Sen gjorde jag två stycken i liknande stil. Passade på och gjorde dem till en utmaning på The Nook där man skulle göra 3 kort av samma papper. Det 3:e blev jag inte alls nöjd med så det har jag redan plockat isär :-)

Det var jättesvårt att välja vem som skulle få vilket, så jag fick lotta :-)

Sen så blev det ett till kort till The Nook. Vi skulle göra ett kort på temat "Bra jobbat!" som vi sen skulle skicka till nån av de andra tjejerna som vi tycker har gjort det bra ifrån sig i tävlingen. Lite rolig idé.. Alltid kul att sprida scrap-kärlek! ;-)

Har inte postat det än, men det ska jag nog göra idag... Tror att jag har bestämt mig vem som ska få det. Helt omöjligt med så många talangfulla tjejer!

Och på tal om The Nook.. hihi.. vet ni vad? Jag har tagit mig till finalen! :-D Är överlycklig! Men det är dock inte min käre man ;-)
Kram på er alla!

06 juni 2009

Pssssst! Titta hitåt!

!!! Kolla här då !!!

Kan ni fatta? Dör snart så glad jag är!
Vilken ära! Brunkullan verkar ha ett riktigt härligt DT-gäng, och det är både otroligt smickrande och fantastiskt roligt att få bli en del av det!

Ser redan fram emot mitt första DT-paket! Kan inte bli annat än läckert när det kommer därifrån! :-)

Vilket sätt att börja helgen på! Kommer sväva bland moln i några dagar nu... eller, sa jag dagar? Jag menar veckor! Eller, sa jag veckor? Jag menar självklart månader! Eller... ja.. ni fattar ;-)

Kram på er alla glada!

05 juni 2009

Love you to the core

Vet ni vad? Igår har jag inte scrappat nåt! Måste säga att det var rätt så skönt att bara slappa vid TV:n på kvällen och gå och lägga sig tillsammans med sin man :-) Det var välbehövligt!

Så idag har jag inget dagsfärskt att visa upp, men jag har ett par obloggade kort på lagret. Ni kanske kommer ihåg att de hade en utmaning med mat-tema på The Nook. Förutom min glass, så gjorde jag även det här kortet:

Äpplet är en tag från lillskruttans Småfolk body. Är glad att jag har sparat den! Visste väl att den skulle kunna komma till användning nån gång :-) Jag har ritat dit några kärnor för att kunna scrappa just ett "Love you to the core" - kort. Tycker det uttrycket är så sött...

Sen så har jag några KAOS-award att blogga men jag vet inte om de har nått sina mottagare än. Har skickat dem i tisdags, men jag väntar några dagar till. Posten kan man inte alltid lita på ;-)

Jag har även för ett tag sedan (skäms) blivit utmanad av Karin och Emma för att skriva 10 sanningar om mig själv. Jag vill så gärna komma på nåt som kan vara lite roligt att veta om mig, så jag hinner aldrig riktigt sätta mig med det. Inte den här gången heller. Ska väcka lillskruttan nu... Men nån dag snart ska jag ta tag i det! Tycker det är så roligt att läsa lite mer om sina bloggkompisar! :-)

Hoppas solen ska kika fram idag igen... det ser dock inte ut som det just nu... :-(
Ha en trevlig helg allihopa! Kramen!

04 juni 2009

Keep it real or make it glow?

Nu har jag äntligen fått ihop ett bidrag till huvudutmaningen på The Nook. Puh! Den var inte helt enkel! Temat var som sagt, "Keepin' it real" och man fick tolka det hur man ville. Enda kravet var att bilden skulle vara ett färskt självporträtt.
Här kommer lite bakgrund till min tolkning. Min man har nyligen installerat en superb plugin för Photoshop. Där finns det bla ett alternativ som heter "Glamour Glow". Och vet ni vad? Jag ääääälskar mig själv med lite glamour glow på! Titta på skillnaden!

(Nu kommer min syrra att reta ihjäl mig. Hon påstår att jag alltid putar med läpparna när jag ska ta ett självporträtt! Men det gjorde jag inte här syrran! Jag lovar!!!) Jag vet att det ser rätt onaturligt ut, men jag lockas så! Jag vill se ut så där! Jag vill att min hy ska ha sån lyster! Så jag har scrappat om dilemmat - hur vill jag minnas mig själv? Och layouten blev en färsprakande Sassafras Lass frossa!

Idéen till den här desingen fick jag inne hos EmmLa för ett bra tag sedan. Det var förresten den LO:n som fick mig att beställa hem en massa Sassafras! Emma är drottningen av Sassa-riket! ;-) Den blev kanske inte speciellt lik Emmas, men det var inte tanken heller... Det räcker med lite inspiration som kickar igång en! :-)

I sin ordning kommer det nu några närbilder. Lilla ramen har jag klippt ut från ett annat Sassafras papper. Toppen på pilen är en Sassafras stickers. Och så dymobokstäver med glossy accent på.

Rosa Pink Paislee alfabetstickers, några halvpärlor och orange tyll som blev över från mitt underbara gäst-DT paket från Magdas.

En till utklippt liten ram, gröna Pink Paislee alfabetstickers, halvpärlor och massa glossy accent.

Till ordet "glow" har jag använt ljuvliga turkosa glittriga chipboard thickers som också blev över från Magdas gäst-DT paket.

Tycker om den här. Trots att den ibland känns lite småhysterisk och galen :-) Hoppas att ni också gör det!

Kram på er alla söta, glada bloggkompisar! ;-)

03 juni 2009

Ett litet bränt kort

Gjorde ett litet kort till en utmaning (ja, på The Nook igen!) där man fick använda bara cardstock, mönstrat papper och stickers. De kallade utmaningen för "Scrap Like It's 1999". Scrap existerade inte i min värld då, så det var kul att lära sig lite scraphistoria ;-)

Jag saknade verkligen chalkade kanter. Det kändes lite naket utan. Så jag gjorde nåt jag brukade göra ofta som tonåring - jag tog till en tändare. Jag brukade skriva en del dikter då, och tyckte om att bränna kanter på dem för att få lite äldre, smutsigare look på dem. Så här blev det lilla kortet:

Blev riktigt nöjd! Kommer nog testa att göra det fler gånger... Testa ni också, vetja! Man blir allt lite nostalgisk ;-) Men gör det nära vattenkranen! Jag brände sen ett annan papper för att få lite aska att leka med. Smutsade ner fingrarna ordentligt, men så även kortet :-)

Hoppas ni gillar det!

Passade på och bloggade nu på morgonkvisten medan Erik tog hand om Linneas första blöja. Blir nog inte så mycket mer blogg idag. Så jag passar på nu och ger er en stor kram och önskar er en skön dag!

02 juni 2009

LO av bara journaling spots

Jag vet att jag har sagt det förut, men nu börjar det verkligen kännas som mycket på The Nook :-S Blä... Undrar om det finns nån sorts scrap-vägg man kan gå in? :-D Det kommer upp nya utmaningar flera gånger per dag ju! Inte klokt! Och tävlingsmänniska som jag är, kan jag inte bara hoppa av nu när det ändå börjar närma sig sitt slut... suck... Hur kul det än är, så ska det faktiskt bli skönt när det är över! Så att jag nån gång ibland kan gå och lägga mig samtidigt som min man :-)

Men, men... Ännu en superrolig utmaning har de iaf kommit med! Den här gången skulle vi göra en layout med bara jorunaling spots. Inga mönstrade papper fick användas. Jag hittade ett nästan helt ark med fina Maja Design journaling rutor. Det här är vad jag har gjort med några av dem:

Hade ett vitt cardstock som botten och tog fram min fina bordstablett igen och gjorde lite mönster. Kändes alldeles för tomt annars, eftersom mina journaling rutor var ganska små. Har valt ett rätt litet foto också.

Här är en närbild på lager av rutor.

Klippte ett hörn med en blomma på från ytterliggare en ruta och satte det som fotohörn. Gjorde ett hål i det och knöt en tyllrosett.

För ett tag sen köpte jag ett paket av dessa vackra Prima blommor, men har aldrig använt dem. Tycker de är jättesvåra! Har tom skickat tre stycken till Lillnettan för att se om hon kan göra nåt roligt, så som hon så ofta gör, och inspirera mig lite :-) Men här tyckte jag faktiskt att en blomma som tar så här mycket uppmärksamhet passade bra. Färgerna kändes också rätt!

Den här gick sanslöst fort att göra! Tog inte ens en halvtimme! Och det som har tagit längst tid var att klippa ut alla rutor! Kul! :-)
Har även gjort ett till kort till mat-tema-utmaningen, men det bloggar jag nog nån annan gång. Måste ju hinna scrappa lite också nu när lillskruttan sover (!?) ;-)
Tack för alla rara kommentarer ni lämnar! Ni är bara bäst!
Kramiz!

01 juni 2009

Ett glassigt kort

Hej på er bloggkompisar! Hoppas ni njuter av sommarvärmen! Skäms nästan att erkänna, men jag har faktiskt gått och gnällt lite över värmen... gaah... Måste gå och unna mig en ordentlig fotbehandling så här första sommaren efter graviditeten, så att jag vågar ta på mig ett par öppna sandaler... då kommer jag nog att sluta gnälla ;-) Ett par halv-djupa svarta Converse All Star var inte det optimala valet för dagens vagnpromenad!
Nu till nåt roligare. Lovade att visa ett glassigt kort idag. Så här kommer en riktigt smaskig våffla med mååååånga kulor.

Visst är den mumsig? :-) Gjorde det till en liten kort-utmaning på The Nook. Kortet skulle ha nåt med mat att göra och innehålla chipboard. Och vad är mer mat än glass i den här värmen? Och chipboard.. ja.. jag tog en chipboard-swirl och med lite chalk förvandlade den till en choklad-swirl. Yummy!
Jag inspirerades av min kruka, om ni minns den. Så man kan dra upp glasskulor och skriva ett litet meddelande. Kanske tid och plats för att dela en glass? Så här ser det ut då:

Jag undrar hur lätt det egentligen är att skicka det här kortet till nån. Känns lite klumpigt, om jag ska vara ärlig. Och om man ska ge det personligen till nån så kan man väl lika gärna gå och ta en glass med en gång. Iofs, man kanske då kan skriva ett kort "NU!" på kortet ;-) Aja... det lär antagligen bli ett sånt kort som aldrig kommer till användning, men det spelar ingen roll. Det var roligt att göra! Hoppas ni också gillar det!

Kram på er så länge! Hörs säkert snart igen!